Zupa cebulowa z grzanką.

Szybka, pikantna zupa z grzanka czosnkową, dodaje apetytu przed daniem głównym.

Dodany przez:

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 średnia cebula
  • 300 ml rosołu lub bulionu
  • grzanka czosnkowa
  • 50 ml wina białego wytrawnego
  • rozmaryn
  • pieprz gruby (młotkowany)

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w piórka, podsmażyć chwilkę na niewielkiej ilości oliwy z oliwek (równie dobrze może byc masło). Wlewamy wino chwilkę gotujemy aż część odparuje, następnie wlewamy bulion, dodajemy rozmaryn, pieprz gruby. Gotujemy aż cebula zmięknie (ok 7 min.) Podajemy z grzanka czosnkową zapieczoną z żółtym serem. Posypujemy zielonym (najlepiej szczypior )
  2. Porcja – 300 ml.
zupa cebula grzanka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze