zrazy_z_kapusta

Zrazy z kapustą

Ocena:

4.46 (189)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Coś nowego na obiad życzę smacznego !!!!!!!

Składniki:

  • schab bez kości , kiszona kapusta ,przyprawy ,
  • leśne grzyby lub pieczarki , jajka , bułka tarta .

Zrazy z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • schab kroimy w grubsze plastry 0,5cm ,ubijamy jak na schabowe ale cienko ,
  • po ubiciu każdą bitkę nacieramy ziarenkami smaku (przyprawa ziołowa winiary) nie za dużo ,
  • Kapustę podsmażamy na oliwie przykrywając na chwile żeby przydusić ,
  • grzyby kroimy nie za drobno i też podsmażamy na oliwie ,
  • Kapustę i grzyby mieszamy , ubijamy jajka tyle żeby starczyło na wszystkie zrazy
  • dodajemy pieprz ziołowy ,odrobinę słodkiej papryki i sól ,
  • Farszem nadziewamy zrazy ładnie zawijając , sypiemy bułkę na talerz ,
  • maczamy w jajku taczamy w bułce i obsmażamy porządnie na oliwie ,
  • podajemy z ziemniakami w mundurkach .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne