Zraz wołowy zawijany

Klasyczny zraz zawijany z ogórkiem , cebulką i bekonem...

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5 kotletów wołowych po ok. 20 dag.
  • 40 dag pieczarek
  • 30 dag boczku
  • 5 ogórków kiszonych
  • 5 cebul
  • musztarda
  • ziele ang.
  • liść laurowy
  • 4 ziarenka owocu jałowca
  • ciemny sos sojowy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Wołowinę rozbić dość cienko , posmarować musztardą ,pieczarki, ogórki i boczek pokroić w słupki , cebulę w pióra i wyłożyć na mięso, zwinąć dość ściśle , opruszyć mąką i spiąć wykałaczką . Wkładać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron . Przełożyć do garnka , zalać wodą , dodać liść ,ziele, jałowca , sos , przyprawy i dusić do miękkości mięsa . Podawać z duszonymi dodatkami
mięso warzywa obiad wołowina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy