Zraz wołowy zawijany

Klasyczny zraz zawijany z ogórkiem , cebulką i bekonem...

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 189 głosów)

Składniki:

  • 5 kotletów wołowych po ok. 20 dag.
  • 40 dag pieczarek
  • 30 dag boczku
  • 5 ogórków kiszonych
  • 5 cebul
  • musztarda
  • ziele ang.
  • liść laurowy
  • 4 ziarenka owocu jałowca
  • ciemny sos sojowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wołowinę rozbić dość cienko , posmarować musztardą ,pieczarki, ogórki i boczek pokroić w słupki , cebulę w pióra i wyłożyć na mięso, zwinąć dość ściśle , opruszyć mąką i spiąć wykałaczką . Wkładać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron . Przełożyć do garnka , zalać wodą , dodać liść ,ziele, jałowca , sos , przyprawy i dusić do miękkości mięsa . Podawać z duszonymi dodatkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy