Żołądki w galarecie

Smaczna żołądkowa przekąska.

dodany przez: beatkaa153 beatkaa153

przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 143 głosów)

Składniki:

  • żołądki drobiowe
  • marchew
  • pietruszka
  • magroszek konserwowy
  • por
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Sposób podania:

  • na zimno

Żołądki w galarecie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewi pietruszkę obraći umyć. Żołądki umyć i ugotować razem z przygotowanymi warzywami. Wyjąc przestudzić i pokroić. Odlać potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu.Odstawić do stężenia. Na spód półmiska wyłożyć trochę groszku. Żołądki układać na półmisku.Można ozdobić marchewką. Zalać tężejącą galaretką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: