puree_ziemniaczane_z_boczkiem

Puree ziemniaczane z boczkiem

Ocena:

4.54 (146)

  • 25 min.
  • dla 2 osób
Tak przyżądzone puree podajemy z jajkiem sadzonym oraz korniszonem. PYCHA!

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
  • 3 plastry boczku parzonego
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyzeczka soli

Puree ziemniaczane z boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek kroimy w drobną kostkę smażmy na maśle, lub patelni teflonowej.
  • Osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
  • Gotujemy w osolonej wodzie aż bębą miękkie.
  • Odcedzamy,osuszamy nad ogniem.
  • Dodajemy boczek, masło oraz mleko-tłuczemy.
  • Formujemy łyżką do lodów, lub innym przyżądem
  • Smacznego;)
  • Na jedną osobę przypada po 2 kulki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne