Ziemniaki faszerowane warzywami

Ocena:

4.47 (156)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Uwielbiam dania z warzywami.... tym razem wersja w ziemniaczkach :)

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • pół selera
  • 1 pietruszka
  • 1 pomidor
  • kilka różyczek kalafiora kalafiora
  • mała papryka czerwona
  • szczypiorek
  • pół kostki masła
  • 2łyżki olej

Ziemniaki faszerowane warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki umyć, obrać, wydrążyć (na tzw łódeczki), przyprawić solą, pieprzem. Marchew, seler, pietruszkę, pomidor (bez miąższu), paprykę, wydrążone kawałki ziemniaków, pokroić w drobną kosteczkę, kalafior rozdrobnić. Dusić na maśle do miękkości, przyprawić do smaku. Dodać posiekany szczypiorek (zostawić część na dekorację). Napełnić farszem wydrążone ziemniaki, z zewnątrz posmarować olejem, zapiekać do zarumienienia w piekarniku, na grillu lub w mikrofali (opcja grill).
  • Smacznego!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne