Ziemniaki faszerowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ziemniaki wyszorować szczoteczką, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Wyjąć, ostudzone przekroić nie do końca na pół. Rozchylić, spiąć długimi wykałaczkami i napełnić żółtym serem.
Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Cukinie umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa, przyprawić solą i pieprzem.
RADA: Ziemniaki są wprost stworzone do pieczenia na grillu. Możemy napełniać je różnymi farszami, np. z mielonego mięsa, posiekanych grzybów czy bryndzy wymieszanej z ziołami. Możemy je również lekko obgotować, owinąć folią i upiec. Podawać z masełkiem smakowym.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze