Ziemniaki faszerowane pieczarkami

Ocena:

4.48 (185)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Bardzo smaczne,trudno się im oprzeć.

Składniki:

  • -kilka dużych ziemniaków
  • -1/2 kg pieczarek
  • -jajko
  • -cebula
  • -sól,pieprz

Ziemniaki faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę siekamy w kostkę,podsmażamy na patelni.Pieczarki szatkujemy lub ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli.Smażymy aż odparują.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gdy przestygną dodajemy jajko,aby farsz lepiej się trzymał.
  • Ziemniaki obieramy,wydrążamy jak najwięcej miąższu ze środka i napełniamy przygotowanym farszem.
  • Układamy w garnku na stojąco,aby farsz nie wypłynął.Zalewamy wodą do 2/3 wysokości i gotujemy do miękkości.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne