Ziemniaczane łódki

pyszne faszerowane ziemniaki

Dodany przez:

Ziemniaczane łódki

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 15 dag mięsa mielonego
  • kilka różyczek mrożonego kalafiora
  • kawałek czerwonej papryki
  • 6 ziemniaków
  • papryka ostra w proszku, pieprz ziołowy, 1 łyżeczka natki pietruszki suszonej, 1 łyżka startego sera, sól, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki oliwy
  • natka selera

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy.Kalafiora zaparzamy we wrzątku. Mięso podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a na końcu rozdrobnionego kalafiora, mieszamy z przyprawami, dodajemy ketchup. Z ziemniaków odcinamy czubek, wydrążamy środek, nakładamy farsz, posypujemy odrobiną sera, zapiekamy ok. 10 min. w 180 stopniach. Ozdabiamy natką.
przekąska ziemniaki farsz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze