Ziemniaczane łódki

pyszne faszerowane ziemniaki

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 193 głosów)

Składniki:

  • 15 dag mięsa mielonego
  • kilka różyczek mrożonego kalafiora
  • kawałek czerwonej papryki
  • 6 ziemniaków
  • papryka ostra w proszku, pieprz ziołowy, 1 łyżeczka natki pietruszki suszonej, 1 łyżka startego sera, sól, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki oliwy
  • natka selera

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy.Kalafiora zaparzamy we wrzątku. Mięso podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a na końcu rozdrobnionego kalafiora, mieszamy z przyprawami, dodajemy ketchup. Z ziemniaków odcinamy czubek, wydrążamy środek, nakładamy farsz, posypujemy odrobiną sera, zapiekamy ok. 10 min. w 180 stopniach. Ozdabiamy natką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy