Żeberka ze szczypiorkiem

Przygotowanie: 50 minut Oczekiwanie: 2 godziny Porcja: 600 kcal

dania mięsnesos tatarski

Czas przygotowania:
50 min.
Kalorie:
600 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 6 łyżek keczupu
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • słoik Sosu tatarskiego WINIARY
  • sól, pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na kawałki z 2–3 kostkami. Szczypiorek umyć, otrzepać z wody, posiekać.
  • Musztardę wymieszać z sokiem z cytryny, keczupem i olejem. Dodać szczypiorek, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać.
  • Marynatą polać żeberka, wstawić na 2 godziny do lodówki.
  • Mięso osączyć z marynaty, ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania. Piec ok. 20 minut, co jakiś czas odwracać i smarować marynatą. Żeberka podawać z sosem tatarskim.

Kalorie: 600

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy