Żeberka ze szczypiorkiem

Przygotowanie: 50 minut Oczekiwanie: 2 godziny Porcja: 600 kcal

Dodany przez:

Żeberka ze szczypiorkiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
600 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 6 łyżek keczupu
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • słoik Sosu tatarskiego WINIARY
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na kawałki z 2–3 kostkami. Szczypiorek umyć, otrzepać z wody, posiekać.
  2. Musztardę wymieszać z sokiem z cytryny, keczupem i olejem. Dodać szczypiorek, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać.
  3. Marynatą polać żeberka, wstawić na 2 godziny do lodówki.
  4. Mięso osączyć z marynaty, ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania. Piec ok. 20 minut, co jakiś czas odwracać i smarować marynatą. Żeberka podawać z sosem tatarskim.
mięso obiad żeberka szczypiorek sos tatarski
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze