Żeberka z miodem

świetne gorące danie na imprezkę

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg żeberek chudych
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 2 łyżi przyprawy do grilla
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Żeberka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki.
  2. Wszystkie składniki marynaty mieszmay w metalowej misce nad garnkiem z wrzącą wodą, tak by dobrze je połączyć.
  3. Żeberka solimy, pieprzymy, wkładmay do lekko ciepłej marynaty.
  4. Po 12 h spędzonych w lodówce, żeberka wykładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy około 1 h w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem.
mięso miód żeberka imprezka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze