Żeberka z grilla z żurawiną

Kolejny ciekawy przepis na urozmaicenie grillowania. Tym razem z żurawiną!

dania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 172 głosów)

Składniki:

  • - Żeberka Grillowa Uczta ZM Pekpol
  • - 5 łyżek konfitury z żurawiny albo 10 dag świeżej lub suszonej żurawiny

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Żeberka wyjmij z opakowania i grilluj, na średnio rozgrzanym ruszcie obracając w trakcie. Do przygotowanych żeberek dodaj żurawinę. Jeśli żurawina jest świeża lub suszona należy ją ugotować na maleńkim ogniu ok. 1 godz. z 2 łyżkami miodu oraz sokiem i skórką z cytryny.
  • Smacznego!
  • Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy