Żeberka z grilla z żurawiną

Kolejny ciekawy przepis na urozmaicenie grillowania. Tym razem z żurawiną!

Dodany przez:

Żeberka z grilla z żurawiną

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - Żeberka Grillowa Uczta ZM Pekpol
  • - 5 łyżek konfitury z żurawiny albo 10 dag świeżej lub suszonej żurawiny

Przygotowanie

  1. Żeberka wyjmij z opakowania i grilluj, na średnio rozgrzanym ruszcie obracając w trakcie. Do przygotowanych żeberek dodaj żurawinę. Jeśli żurawina jest świeża lub suszona należy ją ugotować na maleńkim ogniu ok. 1 godz. z 2 łyżkami miodu oraz sokiem i skórką z cytryny.
  2. Smacznego!
  3. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
mięso obiad żurawina żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze