Żeberka z dodatkiem coli

Zeberka wyszły o bardzo orginalnym smaku smaczne :)

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
350 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • żeberka - 1 kilogram
  • keczup pikantny - 5 łyżek
  • cola - 50 gramów
  • musztarda 3 łyżki ostra
  • rękaw do pieczenia albo woreczek

Przygotowanie

  1. 1-Żeberka myjemy , kroimy w paski nieduże. Robimy marynatę colę oraz keczup i musztardę łączymy razem i mieszamy 2- Przygotowujemy naczynie żaroodporne okrągłe. Żeberka obtaczamy w marynacie i wkładamy do woreczka na koniec zalewamy końcówką marynaty nasze żeberka 3- Naczynie z żeberkami wkładamy do pieca i pieczemy godzinę w 180 stopniach sprawdzając jak piecze się mięsko 4- Podajemy z ziemniaczkami i surówką
mięso żeberka keczup cola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze