Żeberka w dżemie

Bardzo prosty przepis, a jakie pyszne danie:)

dżemydania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 1 słoiczek dżemu morelowego
  • 1 keczup pikantny (250 ml)
  • 3 średnie cebule
  • sól
  • przyprawy

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żeberka solimy i przyprawiamy wg uznania. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Dno naczynia smarujemy jedną łyżką dżemu i 1/3 keczupu. Wykładamy żeberka, a pomiędzy wkładamy cebule pokrojoną w krążki. Na wierzch wylewamy resztę keczupu i dżemu. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na jakieś 60-75 minut. Pieczemy w 250C.
  • Życzę SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy