żeberka pieczone

polecam:)

Dodany przez:

żeberka pieczone

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.83 z 23 głosów)

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • Olej
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • sól
  • czosnek

Przygotowanie

  1. Żeberka myjemy i dzielimy na porcje. Czosnek obieramy, miażdżymy, ucieramy z solą, pieprzem, ziołami i olejem . Otrzymaną mieszanką nacieramy żeberka. Następnie układamy je w żaroodpornym naczyniu, wlewamy 1/2 szklanki wody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st.C, pieczemy 30 min, następnie odwracamy je na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 min. Podczas pieczenia polewamy wytworzonym sosem.
mięso obiad pieczone żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze