żeberka pieczone

polecam:)

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 204 głosów)

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • Olej
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • sól
  • czosnek

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żeberka myjemy i dzielimy na porcje. Czosnek obieramy, miażdżymy, ucieramy z solą, pieprzem, ziołami i olejem . Otrzymaną mieszanką nacieramy żeberka. Następnie układamy je w żaroodpornym naczyniu, wlewamy 1/2 szklanki wody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st.C, pieczemy 30 min, następnie odwracamy je na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 min. Podczas pieczenia polewamy wytworzonym sosem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy