Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

Chrupiące żeberka, podawane ze słocistymi kolbami kukurydzy i aromatycznym sosem barbecue.

dania mięsne

Czas przygotowania:
720 min.
Kalorie:
500.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 193 głosów)

Składniki:

  • - 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • - 200 ml ketchupu
  • - 40 ml miodu
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 4 łyżki musztardy
  • - 20 g mielonego imbiru
  • - 10 g ziaren kolendry
  • - sól, pieprz
  • - 2 kolby kukurydzy
  • - łyżeczka masła

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.
  • Smacznego!

Kalorie: 500.00

Porady

Zobacz też: karkówka z grilla - sprawdzone triki i przepisy

Pyszna gotowana kukurydza - spróbuj!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy