Zawijane kotleciki

Pyszne zawijane kotleciki wypełnione kolorowym nadzieniem!

dodany przez: justi2211

dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 184 głosów)


Składniki:

  • mięsko surowe-może być polędwiczka, schab albo też filet z kurczaka (ok. 6 centymetrowych kawałków)
  • młoda marchewka - 4 sztuki
  • młody por - kawałek
  • przyprawy, sól, pieprz
  • kawałek sera żółtego
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięsko rozbić (niezbyt cienko), posypać przyprawami i schłodzić. W tym czasie obrać, umyć marchewkę, pokroić w słupki, umyć pora i pokroić w paski(tak by słupki i paski były jednakowej długości). Marchewkę i pora wrzucić do gorącej wody i gotować 15 minut na małym ogniu.Ser pokroić także w słupki tej samej długości co marchewkę i pora.
  • Rozbić jajko, przygotować bułkę tartą.
  • Na rozbite i oprószone przyprawami kotleciki układać słupki z pora, marchewki i sera, zawijać. Panierować w jajku i bułce i smażyć na średnim ogniu.
  • Ja na obiad podawałam zawijane kotleciki z ryżem i sosem koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy