Zawijańce wieprzowe z mięsem mielonym i pieczarkami

Efektowne i bardzo dobre danie na uroczysty obiad

dodany przez: Henia henia

kotlety mielone dania mięsne

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 181 głosów)

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 70 dag dobrego mielonego mięsa wieprzowego
  • 0,5kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • delikat do mięs

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Zawijańce wieprzowe z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karkówkę pokroić na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min. Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć. Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej się wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min. Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy