ZAWIJACZKI SCHABOWE W PANIERCE

zawijaczki schabowe w panierce

dania mięsne

Czas przygotowania:
50 min.
Kalorie:
360.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1kg schabu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 ogórki konserwowe
  • pieprz sól do smaku
  • olej do smażenia
  • 3 jajka \
  • bułka tarta i mąka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • schab pokrój na plastry nie za grube, rozbić i przyprawić do smaku .
  • Marchewkę ,pietruszkę ,i ogórki zetrzeć na tarce na cienkich oczkach doprawić solą pieprzem i wlać 3 łyżki oleju wymieszać to wszystko razem.
  • Na plaster schabu połórz farsz z warzyw i zawinąć ścisło i optoczyć w mące jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron po usmażeniu wszystkich zawijaków położyć na blachę i podpiec w piekarniku około 30 minut i polać szklanką wody aby się pomału prużyło po 30 minutach sprawdzić czy mięsko jest gotowe ,można podawać z ziemniaczkami ,frytkami itp
  • ŻYCZĘ SMACZNEGO

Kalorie: 360.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy