Zapiekanka z wołowiną

Pyszne polecam

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
450 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego
  • pół opakowania makaronu,
  • duże muszle
  • 1 butelka sosu pomidorowego
  • 6 pieczarek średnich
  • 30 dkg sera żółtego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz,czosnek 5 ząbków

Przygotowanie

  1. Wołowinę podsmażyc tak by wygotowało się osocze,przełożyc do większego garnka i wlac do mięsa sos pomidorowy,gotowac na malym ogniu 2,5 h .
  2. Pieczarki pokroic w talarki i usmażyc na maśle ,dodac do sosu i miesa,doprawic solą i pieprzem,dodac tez natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek.
  3. Makaron ugotowac ,dodac do miesa i sosu,wymieszac wszystko razem.
  4. Naczynie zaroodporne wysmarowac masłem ,przełożyc farsz i posypac serem .
  5. Zapiekac 0,5 godziny
makaron obiad zapiekanka pieczarki mięso wołowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze