Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)

Ocena:

4.47 (197)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszny przepis na obiad :)

Składniki:

  • -szklanka kaszy jaglanej
  • -0.5 kg miesa mielonego
  • -2 cebule
  • -czosnek granulowany lub inne ulubione przyprawy
  • do miesa
  • -olej do smażenia
  • -sól i pieprz
  • na wierzch:
  • -żólty ser

Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotuj kasze. nagrzej piekarnik do 180 stopni, rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebule, do miesa dodaj sól i pieprz. ugotowaną kasze wyłóż do naczynia żaroodpornego na to cebule i mieso mielone przyprawione, wierz posypac czostkiem granulowanym lub innymi ulubionymi przyprawami, piec przez 50 minut, po tym czasie wyjąc na chwile posypac szybko startym żółtym serem i zapiekac jeszcze 10 minut.
  • Mozna podawac z ketchapem. Smacznego

Porady

Zobacz przepis: Mąka ryżowa – hit bez glutenu, który zaskoczy cię w kuchni

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne