Zapiekanka z kasza gryczaną

Ocena:

4.49 (191)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
zapiekanka z kasza gryczaną pieczarkami i mięsem

Składniki:

  • • 1 torebka kaszy gryczanej
  • • 1 cebula
  • • 300g pieczarek
  • • 400g mięsa mielonego
  • • sos pieczarkowy w proszku
  • • 200ml śmietany
  • • 100 g sera żółtego

Zapiekanka z kasza gryczaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Podsmażyć na łyżce oleju, zdjąć z patelni na talerz. Wrzucić mięso mielone. Smażyć, aż straci kolor surowizny. Sos pieczarkowy rozmieszać w śmietanie, doprawić pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę wyjąć z woreczka, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć na to mięso, następnie pieczarki z cebulą. Zalać sosem, posypać żółtym serem. Piec w 180stC ok 30minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne