zapiekanka_z_fasolka_szparagowa

Zapiekanka z fasolką szparagową

Ocena:

4.52 (166)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Wyszło pysznie:)

Składniki:

  • - 200 g fasolki szparagowej
  • - 500 g młodych ziemniaków
  • - laska kiełbasy
  • - 1 duża cebula
  • - 50 g masła
  • - 100 g sera żółtego
  • - 1 łyżeczka vegety
  • - sól
  • - oliwa do smażenia
  • - pęczek koperku

Zapiekanka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki kroimy w ósemki i również gotujemy w osolonej wodzie;
  • 2. Kiełbasę kroimy w słupki, cebulę w półtalarki, dodajemy vegetę i podsmażamy na oliwie;
  • 3. Mieszamy fasolkę, ziemniaki, kiełbasę i pokrojony koperek (odrobinę zostawiamy do posypania gotowej zapiekanki);
  • 4. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę masła, wymieszane składniki zapiekanki i ponownie masło;
  • 5. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez 30 minut, w połowie czasu pieczenia posypujemy danie startym serem żółtym.
  • 6. Przed podaniem posypujemy resztą koperku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne