Zapiekanka warzywna z sosem

Przygotowanie: 15 minut Zapiekanie: ok. 10 minut Porcja: 160 kcal

Dodany przez:

Zapiekanka warzywna z sosem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
160 kcal
Porcje:
5 osób
Ocena:

(średnia 3.75 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • opakowanie mrożonki mieszanka warzywna
  • 20 dag sera rokpol
  • 1/2 szklanki mleka
  • ew. 2 łyżki pestek dyni
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mrożone warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić. Czosnek obrać, przekroić, natrzeć nim formę do zapiekania. Włożyć warzywa.
  2. Ser pokruszyć, włożyć do rondelka, zalać mlekiem, stopić na małym ogniu cały czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem.
  3. Sosem serowym polać warzywa, ewentualnie posypać pestkami dyni. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180°C.
warzywa przekąska kolacja zapiekanka ser rokpol zapiekanka warzywna mrożonka warzywna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze