Zapiekanka warzywna z sosem

Przygotowanie: 15 minut Zapiekanie: ok. 10 minut Porcja: 160 kcal

ZapiekankiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
160 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 171 głosów)

Składniki:

  • opakowanie mrożonki mieszanka warzywna
  • 20 dag sera rokpol
  • 1/2 szklanki mleka
  • ew. 2 łyżki pestek dyni
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mrożone warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić. Czosnek obrać, przekroić, natrzeć nim formę do zapiekania. Włożyć warzywa.
  • Ser pokruszyć, włożyć do rondelka, zalać mlekiem, stopić na małym ogniu cały czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem.
  • Sosem serowym polać warzywa, ewentualnie posypać pestkami dyni. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180°C.

Kalorie: 160

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy