zapiekanka_serowo_pieczarkowa

Zapiekanka serowo-pieczarkowa

Ocena:

4.52 (182)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Przygotowuję ja gdy nie wiem co ugotować
Robię tą zapiekankę ponieważ lubią ją wszyscy

Składniki:

  • 40dag sera żółtego
  • 30dag.makaronu świderki
  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • 1kg pieczarek
  • 1łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2łyżki śmietany 12%
  • 1cebula lub szczypior
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • ząbek czosnku lub czosnek w kostce (knorr)

Zapiekanka serowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.
  • Gotujemy makaron.Mięso mielone z pokrojoną cebulka dusimy ok 15 min. Dodajemy pieczarki pokrojone, i dusimy jeszcze ok.10 min. przyprawiamy pieprzem ziołowym,ziarenkami smaku,solą. Dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego i 2 łyżki śmietany 12% dusimy to ok. 5min.
  • 2.
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy gorący makaron, posypujemy troszkę startym żółtym serem, i wkładamy sosik z mięska mielonego i pieczarek. Posypujemy serem żółtym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180st. Zapiekamy aż ser się rozpuści na wierzchu zapiekanki.
  • Smacznego!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne