Zapiekanka ryżowa z salami

syta i pożywna zapiekanka.

dania mięsneZapiekanki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 197 głosów)

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu
  • 25 dag.pieczarek
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • puszka kukurydzy
  • 15 dag.salami
  • 10 dag. żółtego sera
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebulę posiekać i usmażyć na oleju.Dodać marchewkę i pieczarki pokrojone w plastry.Dodać kukurydzę.Ryż gotować 10 minut na sypko. dodać do niego warzywa .Całość włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać bulionem z koncentratem pomidorowym.Salami ułożyć na wierzchu.Piec 30 minut w tem. 180 stopni.Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy