Zapiekanka rybna z jabłkiem

Pyszna i smaczna zapiekanka idealna na obiadek.

Zapiekanki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 179 głosów)

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • 4 duże cebule
  • olej do smażenia
  • 4 jabłka
  • 500 gram filetów rybnych np. z mintaja
  • 2 łyżki mąki
  • 300 gram pieczarek
  • 50 gram masła
  • 150 gram żółtego sera

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrać i ugotować, a następnie obrać i pokroić w plasterki.Obraną cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce lub pokroić w cienkie plastry.Wymieszać z cebulą i przyprawami.Udusić do miękkości.Filety umyć, posolić, obtoczyć w mące, usmażyć.Pieczarki obrać, pokroić i udusić na maśle.W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwy ziemniaków, ryb, cebuli z jabłkiem i pieczarek.Piec około 15-20 minut w temp.180 stopni.Pod koniec pieczenia posypać startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy