Zapiekanka chlebowa

Fajna zapiekanka z chleba.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kromki ckleba 3szt (wczorajszego)
  • jajka 2szt
  • oliwki kilka sztuk
  • kiełbasa cienka pentko
  • pieczarki 2szt
  • ser żółty
  • czubryca zielona 2 szczypty (lub inne zioła)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Naczynie żaroodporne wysmarować delikatnie oliwą, na dnie rozłożyć chleb wcześniej pokrojony w kostkę (bez skóry). Jajka rozbić i roztrzepać z solą , pieprzem oraz ziołami. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć z pokrojonymi pieczarkami, następnie wymieszać z jajkami i posiekanymi oliwkami. Zalać masą chleb i posypać startym serem. Z wierzhu skropić oliwą. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez kilka minut (jajka muszą być ścięte a ser rozpuszczony). Życzę smacznego.
Śniadanie ser jajka chleb
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze