Zajączki wielkanocne z jajka

Śliczna ozdoba na świątecznym stole ,przyciągają oczy nie tylko dzieciaków.

Dodany przez:

Zajączki wielkanocne z jajka

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 2 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • jajka 6 szt
  • szczypiorek
  • ziele angielskie 10 kuleczek małych
  • groch połówki 5 szt na nosek
  • listki sałaty i bazylii do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać z skorupki.Pięć jajek przeznaczyć na zajączki a z szóstego z białka wyciąć uszka.Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka.Oczka zrobić z ziela angielskiego,nosek z połówki grochu a wąsiki z małych kawałków szczypiorku robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką..Talerz udekorować listkami sałaty , bazylii i rozłożyć zajączki.
Śniadanie Wielkanoc jajka dla dzieci zajączki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze