Zajączki wielkanocne z jajka

Śliczna ozdoba na świątecznym stole ,przyciągają oczy nie tylko dzieciaków.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 193 głosów)

Składniki:

  • jajka 6 szt
  • szczypiorek
  • ziele angielskie 10 kuleczek małych
  • groch połówki 5 szt na nosek
  • listki sałaty i bazylii do dekoracji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać z skorupki.Pięć jajek przeznaczyć na zajączki a z szóstego z białka wyciąć uszka.Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka.Oczka zrobić z ziela angielskiego,nosek z połówki grochu a wąsiki z małych kawałków szczypiorku robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką..Talerz udekorować listkami sałaty , bazylii i rozłożyć zajączki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy