Wyśmienita jajecznica dla głodnego

Energia na cały dzień:)Szynka, salami, cebulka, ser, szpinak.

jajecznica

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.53 z 165 głosów)

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 cebulka
  • 2 plastry szynki np polędwicy sopockiej
  • kilka plasterków salami( salami Pepperoni Morliny)
  • garść liści szpinaku
  • 1 łyżka startego sera
  • 1 łyżka masła
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1/2 bułki z ziarnami dyni
  • 1 pomidor

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w półplasterki, szynkę w kawałki i całe plasterki salami.
  • Pomidorki pokroić na 8ki, położyć na talerzu, przyprawić.
  • Gdy cebulka się zeszkli dodać szpinak( wcześniej umyty, osuszony), mieszać aż wszystkie listki pokryje masełko. Wbić jaja, zmniejszyć ogień, dodać sól, pieprz, przemieszać, dodać ser. W efekcie jajecznica powinna być lekko luźna a nie całkiem ścięta i sucha.
  • Podawać z pomidorkiem i bułką dyniową
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy