PUSZYSTA LEGUMINA Z KASZY MANNY

Ocena:

4.43 (155)

  • 5 min.
  • dla 3 osób
Pyszny deser dla dzieci i dorosłych.

Składniki:

  • 2 szklanki mleka,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki cukru,
  • jajko,
  • dżem lub inne konfitury

Puszysta legumina z kaszy manny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać 3 łyżki kaszy, gotować aż napęcznieje.Często mieszać.
  • Żółtko rozprowadzić z kilkoma łyżkami gotującej się kaszy, dodać do całości (dosyć szybko trzeba mieszać zeby nie porobiły się grudki), zagotować.
  • Białko ubic na sztywno, połączyć z ugotowaną już kaszą, ostudzić.
  • Udekorować owocami lub dżemem.
  • Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne