Wstążki z sosem grzybowym

Przygotowanie: 1 godzina Porcja: 300 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez:

Wstążki z sosem grzybowym

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 35 dag makaronu jajecznego Fettuccine Festaiola Agnesi
  • 20 dag mrożonych borowików
  • 2 plastry boczku (5 dag)
  • 6 dag tuńczyka z oleju
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • parmezan

Przygotowanie

  1. Borowiki rozmrozić, pokroić na plasterki. Boczek pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać, posiekać.
  2. Oliwę rozgrzać w rondlu, podsmażyć na niej boczek z czosnkiem. Wrzucić grzyby, wymieszać, jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać osączonego i rozdrobnionego tuńczyka, smażyć około 10 minut, często mieszając. Przyprawić.
  3. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Polać gorącym sosem grzybowym, dokładnie wymieszać. Podawać posypane parmezanem
Grzyby makaron obiad wegetariańska sos tuńczyk włochy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze