Wstążki z sosem grzybowym

Przygotowanie: 1 godzina Porcja: 300 kcal Składniki na 6 porcji

Sosydania z makaronem

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
300.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 152 głosów)

Składniki:

  • 35 dag makaronu jajecznego Fettuccine Festaiola Agnesi
  • 20 dag mrożonych borowików
  • 2 plastry boczku (5 dag)
  • 6 dag tuńczyka z oleju
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • parmezan

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Borowiki rozmrozić, pokroić na plasterki. Boczek pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać, posiekać.
  • Oliwę rozgrzać w rondlu, podsmażyć na niej boczek z czosnkiem. Wrzucić grzyby, wymieszać, jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać osączonego i rozdrobnionego tuńczyka, smażyć około 10 minut, często mieszając. Przyprawić.
  • Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Polać gorącym sosem grzybowym, dokładnie wymieszać. Podawać posypane parmezanem

Kalorie: 300.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy