Oblozene chlebiky czyli kanapki z szynką

Ocena:

4.51 (148)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przepis z kuchni czeskiej

Składniki:

  • 1 bagietka,
  • 3 łyżki masła,
  • 3 łyżki dobrej musztardy,
  • 20 dag dobrej szynki, Praskiej lub Black Forest,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 pokrajane w cienkie plasterki ogórki konserwowe,
  • kilka gałązek natki pietruszki

Oblozene chlebiky czyli kanapki z szynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pokroić bagietkę w ukośne plastry. Smarować masłem i musztardą. Nakładać plasterki szynki, a na nie plasterki jajka i ogórki. Ozdobić natka pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne