Wołowina po wietnamsku

Ocena:

4.45 (193)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: ok. 10 minut
Porcja: 310 kcal

Składniki:

  • 1/2 kg wołowiny
  • 5 dag fasolki szparagowej
  • 2 papryki
  • 3 cebule
  • 5 dag kiełków soi
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 15 dag pędów bambusa
  • 4 łyżki oleju
  • 3 posiekane dymki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta Papryki ostrej

Wołowina po wietnamsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z podanych składników przygotować marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na 10 minut.
  • Papryki oczyścić, pokroić w paski. Cebule obrać, pokroić w talarki. Fasolkę gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, osączyć.
  • Pędy bambusa pokroić w słupki.
  • Na rozgrzany olej wrzucić mięso (marynatę zachować), smażyć 5 min, włożyć fasolkę, smażyć 2 min, dodać paprykę i kolejno cebulę, bambus, kiełki. Smażyć 2 min, wlać pozostawioną marynatę, sos sojowy i wymieszać. Smażyć jeszcze 2 minuty.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne