Wodzionka grzybowa

Wzbogacona smakowo wodzionka.

Dodany przez:

Wodzionka grzybowa

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • suszone grzyby 5-6 kapelusz
  • chleb 4-5 kromek
  • masło
  • czosnek1 ząbek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby opłukać ,wrzucić do ok 1 1/2 litra wody i gotować do miękkości. Chleb pokroić w kostkę i obsmażyć na maśle.Przygotowane grzanki rozlożyć na talerze lub miseczki.Do grzybowego wywaru dodać zmiażdżony czosnek albo natkę pietruszki.Doprawić do smaku.Do zupy można dodać kromki chleba w calości.
obiad czosnek sałatka zupa chleb gzryby suszone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy