Wodzionka grzybowa

Wzbogacona smakowo wodzionka.

ZupychlebSałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 196 głosów)

Składniki:

  • suszone grzyby 5-6 kapelusz
  • chleb 4-5 kromek
  • masło
  • czosnek1 ząbek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Grzyby opłukać ,wrzucić do ok 1 1/2 litra wody i gotować do miękkości. Chleb pokroić w kostkę i obsmażyć na maśle.Przygotowane grzanki rozlożyć na talerze lub miseczki.Do grzybowego wywaru dodać zmiażdżony czosnek albo natkę pietruszki.Doprawić do smaku.Do zupy można dodać kromki chleba w calości.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy