Włoski deser

Włoski deser

Desery

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 164 głosów)

Składniki:

  • 500 g serka mascarpone
  • 460 g kajmaku Bakalland o smaku Tiramisu
  • 4 jajka
  • 50 ml likieru Amaretto
  • 1 opakowanie rurek waflowych
  • ulubione owoce

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Owoce pokrój w kostkę i zalej połową likieru. Teraz masa. Żółtka wymieszaj z kajmakiem, dodaj serek, wlej resztkę likieru. W drugiej misce ubij białka i stopniowo dodaj je do masy serowej, mieszaj. Do pucharków włóż owoce i dodaj przygotowaną masę. Zakryj je folią spożywczą i na kilka godzin wstaw do lodówki. Ozdób rurkami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy