Wiśniówka

Wiśniówka domowej roboty

Dodany przez:

Wiśniówka

Likiery, syropy i nalewki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.71 z 14 głosów)

Składniki

  • 1 l spirytusu
  • 40 dag cukru
  • 1 kg wiśni
  • 0,5 l czystej wódki 45%

Przygotowanie

  1. Wiśnie umy, usuń ogonki i wydryluj. Owoce wsyp do dużej szklanej butli lub słoja, zalej spirytusem, zamknij i odstaw na 2 tygodnie. Potem zlej płyn do drugiej butli, przesyp cukrem i zalej wódką. Potrząsaj naczyniem. Po 2 tygodniach wszystko zlać, połączyć obie nalewki, przecedzić, rozlać do butelek, odstawić.
napoje nalewki wiśnie nalewka wiśniówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze