Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i ogórkiem

Idealna kompozycja smaków na piękny, wiosenny poranek :)

Sałatkidania z makaronemPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 193 głosów)

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego
  • 8- 9 paluszków krabowych
  • 1/2 - 3/4 ogórka szklarniowego
  • pęczek koperku
  • majonez/ majonez + jogurt + czosnek/ majonez + śmietana
  • sól, pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ww.asik20.blogspot.com
  • Do mniejszego garnka wlać wodę, doprowadzić ją do wrzenia. Następnie zdjąć garnek z ognia i wrzucić do niego makaron ryżowy na około 5 minut. Po wyciągnięciu makaronu, należy go przelać zimną wodą i wystudzić. Paluszki krabowe pokroić w małe plasterki, ogórka w półplasterki (po pokrojeniu ogórka solę go- dla poprawy smaku i czekam aż puści sok, w celu jego odsączenia), koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do siebie i polać ulubionym sosem (nie za dużo, ponieważ sałatka będzie "za mokra!"), ewentualnie doprawić. W zależności od naszych kubków smakowych może to być sam majonez, sos czosnkowy lub majonez ze śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy