WIEPRZOWINA Z WARZYWAMI

Tą potrawą zaskoczył nas pewnego dnia tata Jest łatwa do przygotowania

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 90 dkg WIEPRZOWINY
  • 3 CEBULE
  • 3 MARCHEWKI
  • 2 op. mrożonej mieszanki warzyw ORIENTALNYCH lub z PRZYPRAWĄ WŁOSKĄ
  • ugotowany ryż
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do wołowiny, curry.

Przygotowanie

  1. 1. Marchewkę i ryż ugotować.
  2. 2. Mięso pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na ostrym ogniu. W trakcie smażenia przyprawić mięso przyprawą do wieprzowiny. Gdy mięso będzie na pół miękkie dodać cebulę, pokrojoną w talarki lub pół talarki.Gdyby mięso było zbyt długo twarde można podlać go wodą i dusić.
  3. 3. Gdy cebula się przyrumieni i mięso będzie miękki, dorzucić warzywa i marchewkę. Dusić pod przykryciem. ok. 15 min. Doprawić pieprzem, curry i papryką.
  4. Można wieprzowinę przyprawić także na ostro dodając chili bądź sos tabasco.
  5. 4. Podawać z ugotowanym ryżem.
mięso warzywa obiad ryż wołowina chińszczyzna CHINSKIE
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze