Wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym

Mięsko ze słodką nutką.

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 161 głosów)

Składniki:

  • wieprzowina 60 dag
  • cebula 1-2 sztuka
  • miód ok1 łyżki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • sól czosnkowa
  • olej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Oprószyć solą czosnkową. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kawałki mięsa. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Podlać wodą żeby zakryła mięso. Dusić ok. 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem i miodem, dusić do miękkości mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy