Wieprzowina słodko-kwaśna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Wieprzowinę pokroić w małą kostkę, posmarować sosem sojowym, obtoczyć w mące.
Ananasa osączyć, pokroić na małe kawałki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w małą kostkę. Marchewkę obrać, pokroić w małą kostkę. Dymkę obrać, pokroić w krążki, szczypior posiekać. Czosnek obrać, posiekać.
Olej rozgrzać w woku lub na patelni, przesmażyć czosnek. Włożyć mięso, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać marchewkę, paprykę, ananasa i dymkę ze szczypiorem, mieszając smażyć 5 minut.
Keczup wymieszać z 3 łyżkami zalewy ananasowej, wlać na patelnię, chwilę dusić, przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.