Wieprzowina po chińsku

Dla tych którzy lubują się w chińskich daniach.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 500 gr wieprzowiny (łopatka)
  • przyprawa do chińskich dań
  • kawałek papryki
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • marchewka
  • kolendra
  • kawałek selera
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • grzyby chińskie suszone lub kilka leśnych
  • mąka kukurydziana ok 2-3 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w paseczki i przyrumienić, przyrumienić też cebulę i czosnek.
  2. Dodać do mięsa. Podlać wodą ok 3/4 szkl dodać przyprawy i warzywa i dusić ok 30 min.
  3. koncentrat wymieszać z mąką kukurydzianą i niewielką ilością wody. Dodać do mięsa wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z ryżem.
wieprzowina mięso obiad sos ryż chińszczyzna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze