Wieprzowina po chińsku

Dla tych którzy lubują się w chińskich daniach.

dania mięsneSosy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 164 głosów)

Składniki:

  • 500 gr wieprzowiny (łopatka)
  • przyprawa do chińskich dań
  • kawałek papryki
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • marchewka
  • kolendra
  • kawałek selera
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • grzyby chińskie suszone lub kilka leśnych
  • mąka kukurydziana ok 2-3 łyżeczki

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso pokroić w paseczki i przyrumienić, przyrumienić też cebulę i czosnek.
  • Dodać do mięsa. Podlać wodą ok 3/4 szkl dodać przyprawy i warzywa i dusić ok 30 min.
  • koncentrat wymieszać z mąką kukurydzianą i niewielką ilością wody. Dodać do mięsa wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy