Wieprzowina i podgrzybki w sosie pieprzowym z makaronem penne

Znakomite połączenie składników.. pyszne danie obiadowe

Dodany przez:

Wieprzowina i podgrzybki w sosie pieprzowym z makaronem penne

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 600 gr wieprzowiny (karczek,łopatka)
  • sos pieprzowy (Winiary)
  • podgrzybki ok 150-200 gr
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • pól cebuli

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na kawałeczki podsmażyć razem z cebulą na rumiano.. podlać wodą lub bulionem ..i dusić pod przykryciem. Podgrzybki ugotować odcedzić i dodać pod koniec duszenia mięsa. poddusić jeszcze ok 10 min .. Sos pieprzowy rozrobić z wodą i dodać do mięsa z grzybami.. wymieszać i zagotować. Podawać z makaronem penne.
wieprzowina Grzyby mięso makaron obiad
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy