Wielkanocny barszcz biały

Świetny barszcz nadający się nie tylko na święta lecz na każdą porę obiadową w każdej rodzinie.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • koncentrat barszczu białego
  • listek laurowy
  • ząbek czosnku
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu
  • 150g śmietany 18%
  • 2-3 pętka białej kiełbasy
  • 250g zwykłej kiełbasy
  • 15g wędzonego boczku
  • sól, majeranek
  • kostka rosołowa
  • pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Do dużego garnka wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia. Białą kiełbasę kroimy w plasterki, zwykłą w kostkę. Dorzucamy do wody. Dodajemy przyprawy i gotujemy około 20 minut. Dolewamy koncentrat barszczu białego i mieszamy a następnie zabielamy śmietaną.
  2. podajemy z jajkiem gotowanym na twardo.
mięso obiad kiełbasa barszcz biały
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy