Wielkanocna sałatka z jajkiem wg Potok

Pyszna sałatka idelana na stół wielkanocny i nie tylko !

Sałatkimajonez

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 161 głosów)

Składniki:

  • 6 jaj
  • 2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 4 duże pieczarki
  • 1/3 małej cebuli
  • 1 ogórek zielony
  • 2 małe pomidory
  • majonez
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki i pomidorki koktajlowe do przystrojenia

Kroki wykonania:

  • jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, ostudzić i pokroić w kostkę
  • pieczarki umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę
  • ogórek zielony (nie obieramy ze skórki) i pomidory pokroić w kostkę
  • jaja, pieczarki, ogórek i pomidory wymieszać razem, dodać kukurydzę z puszki oraz poszatkowaną drobno cebulę
  • dodać majonez oraz śmietanę i doprawic do smaku pieprzem i solą
  • przystroić natkę pietruszki i pomidorkami koktajlowymi
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy