Wiejska zalewajka

Tą zupę gotowała moja babcia

dodany przez: bode

zupy barszcz dania mięsne

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 169 głosów)

Składniki:

  • 1 spore wędzone żeberko
  • kawałek dobrej wiejskiej kiełbasy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • 2 suszone grzybki
  • pieprz ziarnisty
  • vegeta
  • śmietana
  • ziemniaki
  • 1 liść laurowy
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Wiejska zalewajka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żeberko ugotować z warzywami, przyprawami i cebulą podpieczona na patelni
  • Gdy będzie miękkie dodać kiełbasę i ziemniaki pokrojone w kostkę
  • Zupa jest gotowa gdy ziemniaki są miękkie
  • Dodać śmietanę i posypać natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy