Ciastka Wiatraczki

Ocena:

4.52 (162)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszne i proste ciasteczka. Przepis zamieściłam również na smaker.pl i mojeciasto.pl

Składniki:

  • margaryna, 1
  • mąka, 50 dag
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • żółtka, 2
  • drożdże, 4 dag
  • kwaśna śmietana, 6 łyżek
  • marmolada,

Ciastka wiatraczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Następnie rozwałkować cienko, kroić na kwadraty. Naciąć na rogach, na środek dać marmoladę i zwinąć do środka co drugi róg, tworząc wiatraczek. Ja dałam marmoladę z róży. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne