Wegetariański chowder brokułowy

Dodany przez:

Zupy

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 brokuł
  • 1 por (jasna część)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawa warzywna do potraw Appetita z linii Ewy Wachowicz
  • 100 ml wina białego, wytrawnego
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta chili mielonego Appetita
  • 1 łyżka masła
  • 100 g sera (np. Gruyere)

Przygotowanie

  1. Por i czosnek drobno pokroić, zeszklić na maśle, a następnie zalać winem.
  2. Alkohol odparować i wlać ok. 1 l wody.
  3. Dodać kukurydzę, brokuła i przyprawę warzywną.
  4. Przykryć i gotować ok. 20 minut, na koniec dodać mleko i zagotować. Przed podaniem posypać serem. Serwować z pieczywem.

Wskazówki

Wyjątkowy skład, uniwersalne zastosowanie

Przyprawa warzywna do potraw to nowa propozycja od marki Appetita, oparta na autorskiej recepturze Ewy Wachowicz.

Harmonijna kompozycja najwyższej jakości ziół, przypraw i warzyw została stworzona na bazie soli morskiej. Nie zawiera glutaminianu sodu, konserwantów ani barwników.

Uniwersalny charakter przyprawy sprawia, że znajdzie ona zastosowanie w każdej kuchni. Nowoczesne opakowanie ze strunowym zamknięciem gwarantuje dłuższą świeżość produktu.

Więcej inspiracji na www.smakistyl.pl

Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy