Wegetariańska zupa kalafiorowa

Jest to pyszna lekko zupa dietetyczna,bardzo łatwa w wykonaniu .

Zupydania z makaronem

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 177 głosów)

Składniki:

  • -jeden kalafior
  • -dwie marchewki
  • -1/2 pora
  • -pietruszka
  • 1/5 łyżki ziarenek smaku lub vegety
  • -mały seler
  • -koper suszony lub świeży(szczypta)
  • -dwa ziemniaki
  • -zupa kalafiorowa w proszku ew.jarzynowa
  • -1/4 szk mleka/jogurt/śmietany
  • -garść dowolnego makaronu
  • -2,5 litra wody
  • -parę ziarenek zielea angielskie
  • -listek laurowy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Nalać 2,5 litra wody do garnka i zagotować. Marchew, seler i pietruszkę obrć, umyć , pokroić w kostkę i dodać do garnka.Dorzucić ziele angielskie i listek laurowy.Następnie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i podzieloneko na różyczki kalafiora.Gotować wszystko do miękkości.Na koniec dodać rozrobioną zupe kalafiorową z mlekiem lub jogurtem lub śmietaną,I doprawić do smaku.
  • Można na każdy talerz na środek zupy dodać zasmażkę przyrządzoną z 2 łyżek masła i 2 łyżek bułki tartej
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy