Wegański i bezglutenowy chleb zmieniający życie (life-changing bread)

Chleb zmieniający życie to idealny zamiennik tradycyjnego pieczywa dla osób na diecie bezglutenowej lub odchudzającej. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.

Dodany przez:

Wege przepisy

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 szklanka nasion słonecznika
    1/2 szklanka siemienia lnianego
    1/2 szklanki orzechów laskowych
    1 i 1/2 szklanki ekologicznych płatków owsianych
    2 łyżki nasion chia
    4 łyżki nasion babki płesznik
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka syropu z agawy
    1/2 szklanki suszonej żurawiny
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 i 1/2 szklanki wody

Przygotowanie

  1. Osobno mieszamy wszystkie suche i mokre składniki. Następnie dolewamy mokre do suchych, dokładnie mieszamy i odstawiamy ciasto na 12 godzin do naciągnięcia. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy  do niej ciasto i pieczemy w temperaturze 190-200 stopni przez 60-70 minut. Chleb kroimy dopiero po ostygnięciu.

wege
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy